neem contact met ons op  0591 381 651  

 

Wat kost een scootmobiel? 6 factoren die van invloed zijn op de prijs van een scootmobiel

Een scootmobiel geeft u de mogelijkheid om weer mobiel te zijn. Bent u slecht ter been en heeft u steeds meer moeite met het overbruggen van zowel lange als korte afstanden? Een scootmobiel is dan de perfecte oplossing. Even boodschappen halen bij de supermarkt of een bezoekje aan uw kleindochter is door middel van dit hulpmiddel weer binnen handbereik. Maar wat kost een scootmobiel nou precies? De prijs van een scootmobiel hangt af van allerlei verschillende factoren. In deze blog zetten we er zes op een rijtje, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken bij het aanschaffen van dit hulpmiddel.

1. Gaat u voor een nieuwe scootmobiel of een occasion?

Nieuw of tweedehands? Dit is een belangrijke prijsbepalende factor bij een scootmobiel. Een occasion is natuurlijk de goedkoopste optie, maar hoeft in kwaliteit niet onder te doen voor een nieuwe scootmobiel. Inspecteer wel of het tweedehands model goed is onderhouden, grondig is nagekeken en kijk of er nog garantie op zit. Bij MobiVit geven wij altijd garantie, ook op een occasion!

2.Welk model past bij u?

Er zijn vele soorten en maten scootmobielen; de keuze is enorm. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een inklapbaar of demontabel model, die u gemakkelijk meeneemt in de auto of in huis opbergt. Een opvouwbaar model is over het algemeen goedkoper dan een vast model. Een ander type waarvoor u kunt kiezen is de scootmobiel met twee zitplaatsen. Dit is natuurlijk ideaal wanneer u samen met uw partner erop uit wilt. Een tweepersoons model is normaal gesproken altijd duurder dan de standaard éénpersoons scootmobiel. Ook kunt u kiezen voor een sportief model, de zogenoemde Sportrider, ook wel  de “harley” onder de scootmobielen genoemd. Met dit type mag u zeker gezien worden. Naast de uitgesproken uitstraling is dit model zeer geschikt voor recreatieve ritten en neemt deze scootmobiel met gemak kleine hindernissen. Dit type is over het algemeen duurder dan een standaard model.

wat kost een scootmobiel

3. Welke afstand wilt u afleggen en wat is de gewenste maximum snelheid?

Ga voor uzelf na hoe lang de afstanden zijn die u wilt afleggen, en hoe snel u dit wilt doen. De actieradius bepaalt hoe groot de afstand is die u met uw scootmobiel op volle accu’s  kan afleggen. Dit kan variëren van 10 tot 80 kilometer. Hoe meer kilometers u met volle accu’s  kan afleggen, hoe hoger in het algemeen de prijs van de scootmobiel. Een andere factor die van invloed is op de prijs is de maximum snelheid. Deze varieert van 6 tot 20 km per uur. Ook hierbij geldt in het algemeen: hoe hoger de maximum snelheid, hoe hoger de prijs.

Ter indicatie: de prijs van een nieuwe scootmobiel met een snelheid van 15 kilometer per uur varieert in het algemeen van ca. € 3.000,- tot ca. € 5.500,-

4. Hoeveel rij- en zitcomfort wilt u hebben?

Als u van plan bent veel kilometers af te leggen met uw scootmobiel, is uw rij- en zitcomfort natuurlijk van groot belang. Vering, de grootte van de wielen, stabiliteit, wendbaarheid (de draaicirkel) en het lichaamsgewicht van de gebruiker zijn factoren om rekening mee te houden. Er zijn bijvoorbeeld modellen beschikbaar met een extra brede stoel, veel beenruimte en extra schokdempers/vering. Voor een scootmobiel met een hoog rij- en zitcomfort betaalt u doorgaans meer dan voor een basismodel.

5. Wilt u een scootmobiel met drie of vier wielen?

Het aantal wielen heeft invloed op de wendbaarheid en op uw gevoel van stabiliteit van de scootmobiel. Wanneer u uw hulpmiddel veelal binnenshuis of in bijvoorbeeld een winkelcentrum wilt gebruiken, is een type met drie wielen aan te raden. Deze heeft een kleinere draaicirkel en is daardoor wendbaarder dan een model met vier wielen. Een scootmobiel met vier wielen daarentegen voelt meestal stabieler dan een model met drie wielen. Bij enkele types dient u er rekening mee te houden dat een model met vier wielen duurder is dan dezelfde met drie wielen.

6. Zo basic mogelijk, of met veel extra’s en accessoires?

Een multi verstelbare stoel, extra vering op de achterwielen, een USB-aansluiting voor uw telefoon of navigatie, een mogelijke overkapping, een stokhouder, een zuurstoffleshouder, een rollatorhouder, extra opbergruimte; dit zijn allerlei extra’s en accessoires die van invloed zijn op de prijs van uw scootmobiel. Maak voor uzelf de afweging welke extra’s en accessoires u belangrijk vindt.

Laat u adviseren bij Mobivit over het kopen van een hulpmiddel

Wilt u graag een scootmobiel of een ander hulpmiddel aanschaffen? MobiVit heeft een ruim assortiment hulpmiddelen, waaronder een groot assortiment met verschillende soorten scootmobielen. Indien u interesse heeft mag u ze allemaal in de praktijk uitproberen. Kom eens langs in een van onze winkels gevestigd in Schoonoord, Assen of Hoogeveen. Wij helpen u graag bij het aanschaffen van een hulpmiddel.

 

Brochure van Mobivit downloaden Direct een afspraak maken bellen voor advies mobivit

TESTIMONIALS

Gerda van Zijl uit Assen  
"Iedereen wil graag mobiel en vitaal blijven. Met onze hulpmiddelen blijven mensen langer en gemakkelijker zelfstandig en dus onafhankelijk."
 
Gerda van Zijl uit Assen
Henny Janssens uit Westerbork  
"Bij MobiVit hebben ze veel keus en heb ik hele goede voorlichting gehad en als je niet mobiel bent, dan komen ze zelfs bij je thuis! Ik kan het iedereen aanraden"
 
Henny Janssens uit Westerbork

TEAM

             Klaas Schepers: eigenaar    Ko ter veen: eigenaar    Rogier: verkoop Assen    Hans van Loon    Peter van der AaDineke Prinsen

MobiVit staat voor mobiel en vitaal. Wij hebben een groot assortiment aan nieuwe en gebruikte scootmobielen, sta op stoelen, relaxfauteuils, hoog-laag bedden, senioren bankstellen en andere comfortartikelen op voorraad. Hulpmiddelen zijn hierdoor voor iedereen beschikbaar.

 

MobiVit Assen
Zeilmakersstraat 18
T. (0592) 42 11 04
MobiVit Schoonoord
Tramstraat 9
T. (0591) 38 16 51
MobiVit Hoogeveen
Schutstraat 199b
T. (0528) 35 32 46
E. info@mobivit.nl
KVK nummer: 74870165
BTW nummer: 860056508B01

 

    Home     Over ons     Service & diensten     Nieuws     Mobiele showroom     Contact     Sitemap

Voor het laatste nieuws. Lees hier meer!
Lees ook onze blogs of bekijk onze tevreden klanten

MobiVit
top
Locatie Mobivit