Hoog-laag bed kopen? Deze 4 factoren beïnvloeden de prijs

Wordt u een dagje ouder en heeft u steeds meer moeite om uit uw bed te komen? Bent u steeds afhankelijker van andere mensen bij het opstaan? Wellicht is het tijd voor een hoog-laag bed. De naam zegt het eigenlijk al: een hoog-laag bed is eenvoudig in hoogte te verstellen door middel van elektrische bediening. Dit hulpmiddel maakt het makkelijker om in en uit uw bed te stappen.

Ook is een hoog-laag bed erg gewenst en handig wanneer u verzorging nodig heeft. Werken of verzorgen op ergonomische hoogte (juiste werkhoogte) maakt de verzorging gemakkelijker waardoor het dus ook beter uitgevoerd kan worden.

In dit artikel leest u welke factoren van invloed zijn op de prijs van een hoog-laag bed.

1. Welke afmeting wenst u en zoekt u een één- óf tweepersoons bed?

Hoog-laag bedden zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. De meeste hoog-laag bedden zijn geschikt voor matrassen van 90x200 cm. Wilt u een bed met een lengte van 210 of 220 cm? Wilt u een breder bed? Ook die zijn verkrijgbaar. Heeft u geen behoefte aan een hoog-laag bed, maar uw partner wel? Maar wilt u wel naast elkaar blijven liggen? Dan is een deelbaar tweepersoons bed met hoog-laag mogelijkheid zeer geschikt.

Wat betreft de prijs van de bedden geldt in het algemeen: hoe breder/langer het bed, hoe meer u betaalt.

2. Welke extra’s wilt u?

Wilt u een nachtkastje of een kledingkast in dezelfde stijl als uw hoog-laag bed? Vaak is dat een van de vele opties die u kunt kiezen. Andere extra’s zijn bijvoorbeeld een zelfoprichter (papegaai), een anti-trendelenburg verstelling of een opsta-beugel.

Het is zelfs mogelijk dat wij het hoog-laag bed stofferen in een door u gewenste stof/kleur, waardoor het een huiselijke uitstraling krijgt (erg mooi als u uw bed in de woonkamer wilt hebben staan). Uiteraard geldt ook hierbij: des te meer opties u kiest, des te hoger de prijs die u betaalt.

3. Occasion hoog-laag bed óf nieuw?

MobiVit krijgt regelmatig bedden terug uit de verhuur. Deze goed werkende bedden worden voor een zacht prijsje te koop aangeboden. De voorraad hiervan is uiteraard wisselend. Neem gerust contact op om te horen wat op dit moment de mogelijkheden in occasions zijn.

4. Kies een bijpassend matras

De hoog-laag bedden worden standaard niet met een matras geleverd. Wanneer u op zoek bent naar een matras met een hoog ligcomfort, kunt u bij MobiVit kiezen uit meerdere types zorgmatrassen. Wilt u een druk verlagend matras? Ga dan voor een anti-decubitus matras. Deze matrassen verminderen de pijn tijdens liggen en verkleinen de kans op doorligplekken (decubitus). Alle matrassen kunnen worden geleverd met een stoffen hoes, maar ook met een vloeistof dichte IC (incontinentie) hoes. De prijzen van de verschillende matrassen variëren behoorlijk.

U kunt natuurlijk ook (mits dezelfde afmeting) uw eigen matras gebruiken in het aan te schaffen hoog-laagbed. De verkopers van MobiVit adviseren u graag!

Heeft u tijdelijk een hoog-laag bed nodig, dan is het niet nodig om deze aan te schaffen. U kunt ervoor kiezen een hoog-laag bed te huren voor een bepaalde tijd. Ter indicatie: de huur van een hoog-laag bed voor een maand bedraagt ongeveer €250,-. Wilt u een hoog-laag bed huren voor onbepaalde tijd (= levenslang), dan kost dat éénmalig €999,- (inclusief onderhoud). Heeft u vragen over hoog-laag bedden of wilt u een hoog-laagbed aanschaffen of huren? U kunt contact met een MobiVit vestiging of een e-mail sturen naar info@mobivit.nl. Daarnaast kunt u ook ons contactformulier gebruiken. De medewerkers van MobiVit staan u graag te woord!