Vier tips voor het onderhouden van uw scootmobiel

Een goed onderhouden scootmobiel zorgt voor langer rijplezier. Natuurlijk kunt u bij ons een onderhoudscontract afsluiten wanneer u een scootmobiel koopt, en dus het grote onderhoud uitbesteden, maar door het opvolgen van de 4 onderstaande tips draagt u zelf ook uw steentje bij!

1. Een grondige onderhoudscheck door een deskundige

De temperaturen stijgen, de bloemen staan weer in bloei en dat betekent waarschijnlijk dat u uw scootmobiel weer vaker gaat gebruiken. Lekker een rondje rijden door de provincie. Heeft u uw scootmobiel in de wintermaanden alleen gebruikt om korte afstanden te overbruggen, maar gaat u er nu met de zomerse temperaturen weer vaker op uit? Of heeft u uw scootmobiel de hele winterperiode niet gebruikt?

Het is hoe dan ook verstandig om hem eens per jaar een grote onderhoudsbeurt te geven. Laat deze grote onderhoudscheck aan een deskundige over. De deskundige controleert onder andere de conditie van de accu, de werking van de software, de motorrem, de elektrische onderdelen en de mechanische staat van uw scootmobiel.

2. Controleer de bandenspanning

Of het gaat om een fiets, een auto of een scootmobiel: iedere band dient regelmatig gecontroleerd te worden op bandenspanning. Dit klein onderhoud kunt u eenvoudig zelf uitvoeren. Is de band te zacht, dan dient deze opgepompt te worden.

Wanneer u dit niet regelmatig doet, loopt u de kans op meer slijtage en zelfs een lekke band. Een ander nadeel van zachte banden is dat u minder efficiënt rijdt en de accu van uw scootmobiel meer wordt belast waardoor u minder ver kunt rijden op een volle accu. Dit is niet wat u wilt als u er een middagje op uit bent.

3196468255-onderhoud-scootmobiel-tips.jpg

3. Licht, reinheid en regelmaat

De verlichting van uw scootmobiel is natuurlijk ontzettend belangrijk. Zonder licht bent u in het donker of de schemer niet (of minder goed) zichtbaar voor uw mede-weggebruikers. Controleer daarom regelmatig uw verlichting.

Bent u goed zichtbaar, dan wilt u ook een beetje goed voor de dag komen. Een ritje door de frisse buitenlucht kan ervoor zorgen dat uw scootmobiel vies wordt. Reinig hem daarom regelmatig. Doe dit met een vochtige doek en gebruik geen chemische reinigingsmiddelen. Dit kan namelijk de lak aantasten.

4. Gebruik uw scootmobiel volgens de voorschriften

Behandelt u uw scootmobiel goed en voert u regelmatig kleine onderhoudswerkzaamheden uit, dan gaat uw vervoersmiddel lang mee. Door uw scootmobiel binnen te stallen, beschermt u deze tegen weersinvloeden. Bekijk tevens hoe en hoe lang u de accu het beste op kunt laden. Wanneer u uw accu op een onjuiste manier oplaadt of te lang niet oplaadt, kan deze namelijk stuk gaan. Voor de juiste manier van laden kunt u te allen tijde één van de vestigingen van MobiVit bellen, wij leggen het u graag uit.

Voer regelmatig het hierboven genoemde klein onderhoud zelf uit, dan heeft u gegarandeerd langer plezier van uw scootmobiel en kunt u heerlijke ritten door de natuur blijven maken.