Zit u erover na te denken om een scootmobiel aan te schaffen? Service staat hoog bij ons in het vaandel, daarom vinden wij het belangrijk dat u de juiste keuze maakt. Twijfelt u over de aanschaf, omdat u nog mobiel genoeg bent of kunt u zich nog prima redden met een rollator? Hieronder staat een overzicht met de voor- & nadelen van een scootmobiel.

De voor en nadelen van een scootmobiel

Zit u erover na te denken om een scootmobiel aan te schaffen? Service staat hoog bij ons in het vaandel, daarom vinden wij het belangrijk dat u de juiste keuze maakt. Twijfelt u over de aanschaf, omdat u nog mobiel genoeg bent of kunt u zich nog prima redden met een rollator? Hieronder staat een overzicht met de voor- & nadelen van een scootmobiel.

De voordelen:

  • Onafhankelijk - Vanaf het moment dat u niet meer zelfstandig lang op pad durft (omdat u bang bent geen energie meer te hebben om thuis te kunnen komen) bent u afhankelijk. Een scootmobiel zorgt voor onafhankelijkheid, het enige waar rekening mee gehouden hoeft te worden is dat de accu's goed gevuld zijn. Een volle accu zorgt voor onafhankelijk genieten.
  • Zelfvertrouwen - Een scootmobiel neemt een groot gedeelte van uw angst weg. Soms kunnen we bang zijn dat we vallen of buitenadem geraken. In een comfortabele scootmobiel rondrijden geeft zelfvertrouwen, u kunt zonder problemen er weer uit.
  • Mobiel - Liever de deur niet meer uitgaan, omdat lopen vermoeiend is? Of is er angst dat een lange afstand te vermoeiend gaat worden? De meeste mensen gaan daardoor uit gemakzucht steeds minder op pad. Een scootmobiel zorgt voor mobiliteit en bewegingsvrijheid. Overal in de omgeving naar toe gaan zonder dat u zich ook maar ergens zorgen over hoeft te maken.
  • Moderne uitstraling - Een scootmobiel heeft een moderne uitstraling en is in verschillende kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Een scootmobiel is tegenwoordig niet iets waar men zich voor hoeft te schamen, maar iets waar we trots op mogen zijn. Dankzij een scootmobiel kunnen we comfortabel bewegen en ons sociale leven in stand houden.
  • De wereld aan uw wielen - Met een scootmobiel hebben we de wereld aan onze wielen. Lekker rondrijden en op pad gaan waar we ook maar naar toe willen en ondertussen alles onder controle hebben.
  • Comfortabel - Er zijn verschillende modellen, opvouwbare die makkelijk mee te nemen zijn en scootmobielen voor dagelijks gebruik en lange afstanden. De 'grotere' en 'luxere' modellen beschikken over een hoog zitcomfort. Het is niet alleen prettig om lekker te zitten, maar na een lange dag onderweg zult u minder vermoeid zijn.

De nadelen:

  • Een scootmobiel gaat niet zo snel – Een scootmobiel heeft een maximale snelheid van 20 km p/u. De meeste modellen hebben een snelheid rond de 12 km p/u. Het is voor de actieradius van een scootmobiel net zoals voor een auto slecht om continu in volle snelheid te rijden.
  • Accu's - Er moet altijd rekening gehouden worden met de volheid van de accu. Is uw accu leeg en bent u vergeten om het op te laden? Dan kunt u niet op pad. Rijdt u te ver en vergeet u de accumeter in de gaten te houden, dan staat u stil en dient u hulp in te schakelen.
  • Verkeersregels – Net zoals met elk ander voertuig dient er rekening gehouden te worden met de verkeersregels. Veel mensen die rijden op een scootmobiel zijn niet op de hoogte van de verkeersregels. Zo mag er bijvoorbeeld op een voetpad of in een winkelcentrum maximaal 6 km p/u gereden worden, doordat veel scootmobielgebruikers hiervan niet op de hoogte zijn rijden ze vaak te hard en brengen ze de overige voetgangers in gevaar.

Lees hieronder onze blogs over de scootmobiel: