Waarom een hoog-laag bed?

Heeft u moeite met opstaan en kunt u nog maar moeilijk uit uw bed komen? Dan is een hoog-laag bed voor u de oplossing. Doordat u hem op uw ideale hoogte kunt zetten wordt het makkelijker om er in en uit te stappen. Het bed heeft een handbediening zodat u het bed gemakkelijk elektrisch kunt verhogen of verlagen. Heeft u verpleging of verzorging nodig? Dan is het erg fijn dat het bed op de juiste ergonomische werkhoogte kan worden gezet voor het verplegend personeel. Dit maakt het verzorgen op bed voor de zorgverlener makkelijker.

Wat is een hoog-laag bed?

Een hoog-laag bed is een bed dat in zijn geheel in hoogte verstelbaar is. Hierdoor stapt u relatief makkelijk uit uw bed, ook als u daar normaliter moeite mee heeft. Een hoog-laag bed is altijd voorzien van een elektrische bodem waardoor de beenondersteuning en de rugondersteuning onafhankelijk van elkaar verstelbaar zijn. Hierdoor kunt u ook comfortabel op uw bed liggen en/of zitten. De bedden zijn optioneel te voorzien van een zelfoprichter (papegaai) om het opstaan nog makkelijker te maken. Een hoog-laad bed is ook een uitkomst voor zorgverleners. Die hoeven niet meer te bukken om hun patiënten te kunnen helpen. Een hoog-laag bed is dus voor iedereen een voordeel.

Voordelen van een hoog-laag bed

Bent u niet meer zo mobiel, dan is een hoog-laag bed ideaal. Met een verstelbaar model:

  • kunt u gemakkelijk uit uw bed komen;
  • kan uw mantelzorger of hulpverlener u verzorgen op de voor hem of haar juiste werkhoogte;
  • heeft u een veilig bed dat meestal is voorzien van een valbeveiliging.

Een hoog-laag bed is altijd voorzien van een elektrische bodem waardoor de beenondersteuning en de rugondersteuning onafhankelijk van elkaar verstelbaar zijn. Zo kunt u rechtop in uw bed zitten tijdens bijvoorbeeld het eten of TV kijken.

Waarom een hoog-laag bed

Verschillende typen hoog-laag bedden

  • Dakota en/of Napoli: Dit tweepersoons verrijdbaar ledikant is standaard leverbaar in de maat 180x200cm. Deze bedden zijn ook goed te gebruiken met aan één zijde een hoog- laag functie. Hierdoor kunt u toch naast uw partner blijven liggen, als een van u zorg aan bed nodig heeft. Het mooie aan dit model is dat het deelbaar is, zodat u beide helften eenvoudig kunt opmaken en eventueel er onder kunt stofzuigen. Tevens is dit tweepersoonsbed eenvoudig om te bouwen naar twee éénpersoons hoog-laag bedden.
  • Luna. Dit bed is uitgevoerd in licht beuken en voorzien van vele functies. Doordat de Linac kwaliteitsmotoren zijn weggewerkt in het kop- en voeteneind heeft het bed een huiselijke uitstraling. Het bed is goed te gebruiken in combinatie met een tillift.
  • Home Care MobiVit. Dit is een gereconditioneerd en geheel in uw wensen gestoffeerd hoog-laag bed dat uniek is in zijn soort. Ideaal voor mensen die het bed in de huiskamer willen hebben staan, omdat u met dit model totaal niet het idee heeft dat u in een ziekenhuisbed ligt.
  • Mediflex. Deze hoog-laag bedbodem kan in de meeste bed-ombouwen worden geplaatst. Wellicht past dit ook in uw eigen bed-ombouw. De Mediflex hoog/laag bodem is ook bij de rug en knieholte elektrisch verstelbaar.

Hoog-laag bed huren

MobiVit geeft u de kans om een hoog-laag bed voor de rest van uw leven te huren. U betaalt éénmaal een huurbedrag en heeft een bed voor de rest van uw leven, zonder verdere kosten. U krijgt een levenslange garantie. Heeft u problemen met het bed, dan belt u ons en wij lossen de problemen op.

Vraag naar de mogelijkheden, of lees hierover in het andere hoog-laag bed blog op onze website.

Hoog-laag bed occasions

MobiVit heeft altijd diverse occasion hoog-laag bedden staan die terug gekomen zijn uit de verhuur. Deze goede bedden (met lichte gebruikersschade) worden voor een aantrekkelijke prijs aangeboden. Wellicht voor u een passende oplossing.

Kies het juiste matras

Welk bed of matras geschikt is voor u, hangt af van uw lichaamsconditie en uw behoeften. MobiVit heeft een ruime keuze in (zorg)matrassen. Wij voorzien wij u graag van een deskundig advies over welk matras het beste past bij uw situatie.

Accessoires

De meeste bedden zijn leverbaar met bijpassende nachtkastjes en kledingkasten. Vraag naar de mogelijkheden.

Kom bij ons langs

MobiVit is dé specialist van Drenthe als het gaat om hoog-laag bedden. Wilt u nog meer informatie en deskundig advies? Kom gerust eens bij ons langs en laat u door onze kundige medewerkers informeren.