neem contact met ons op  0591 381 651  

 

Eropuit met de scootmobiel? Bekijk hier scootmobielroutes in 5 provincies

Het zomerseizoen leent zich uitstekend voor een mooie tocht door de natuur. Wel is het goed om te weten waar u met uw scootmobiel wel en niet kunt komen. Gelukkig zijn er in Nederland genoeg (fiets- en wandel)paden die goed begaanbaar zijn met de scootmobiel. Wij hebben voor u in 5 provincies routes gevonden die u af kunt leggen met uw scootmobiel.

pexels photo

Ontdek Noord-Limburg met uw scootmobiel

Noord-Limburg leent zich uitstekend voor toertocht door de natuur. U kunt zelfs arrangementen boeken waarbij het huren van een scootmobiel is inbegrepen. Dit bespaart u veel tijd en moeite. In Noord-Limburg zijn de scootmobielroutes gekoppeld aan het netwerk van fietsknooppunten. Zo kunt u ook eenvoudig samen met uw fietsende partner, vriend of buurman eropuit trekken en zelf te bepalen hoeveel kilometer u aflegt. Een mooie route om te verkennen is de 38 km lange tocht door de omgeving van Blitterswijck, nabij de Maas.

Rijd door de natuur en drink een kopje koffie in Hellendoorn

Ook de provincie Overijssel heeft mooie scootmobielroutes waarbij rekening is gehouden met de afstand en breedte van de fietspaden. Door het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug loopt een route van 21 kilometer lang. Vindt u het leuk om ook even een korte stop in een dorpje te maken, dan is de 24 kilometer lange route langs de rivier de Regge zeer geschikt. Deze route loopt door het dorp Hellendoorn, waar genoeg mogelijkheden zijn om te lunchen of een kopje koffie te drinken. Ook deze routes bieden u de mogelijkheid de lengte van de tocht aan te passen naar uw eigen wensen.  

Een korte rit door de Drentse natuur?

Is uw familie dol op wandelen en wilt u samen met hen een rondje maken door de Drentse natuur? Het familiepad Ruinen – het Bovenveen is een betonpad van ongeveer 2,5 kilometer lang dat dwars door de natuur bij Echten loopt. Dit pad is zeer geschikt voor minder validen. Het pad leidt u langs een ven, open stukken heide en meerdere rustpunten met picknicktafels. Een andere, korte route door de natuur van Drenthe is het familiepad Dwingelderveld, nabij Spier. Dit pad is oorspronkelijk aangelegd als wandelroute, maar ook goed toegankelijk voor kinderwagens, rolstoelen en scootmobielen.

Natuurlijk mag de Veluwe niet ontbreken

Bij Gelderland denkt u waarschijnlijk meteen aan de Veluwe. En terecht. Ook in dit natuurgebied kunt u prachtige tochten maken met uw scootmobiel. “Ontdek de weidse Veluwe” is een scootmobielroute die u door het gebied Gerven en Appel en een gedeelte het Sprielderbos leidt. Deze route is 28 kilometer lang. Een andere mooie route is de tocht Sinderen/Varsseveld. Dit rondje is geschikt voor scootmobielrijders en fietsers en heeft een totale lengte van 22 kilometer.

Bezoek het Drents-Friese Wold

Op de grens van Friesland en Drenthe ligt –op de Veluwe na- het grootste bos- en heide gebied van Nederland, genaamd het Drents-Friese Wold. In dit natuurgebied kunt u eigenlijk alle kanten op: wilt u een lange of een korte route afleggen? De keuze is hier reuze. Een route die zeer geschikt is voor de scootmobiel is het familiepad Drents-Friese Wold en het Bosbergpad. Beide paden zijn ongeveer 2 kilometer lang. Onderweg vindt u meerdere infopaneeltjes met natuurweetjes over het natuurgebied.

Een meerdaagse rit langs de Friese kust

Houdt u van zee, en wilt u lekker een paar dagen uitwaaien? In Friesland vindt u het Friese Kustpad. Deze route is 152 kilometer lang en daarmee perfect voor een meerdaagse rit met uw scootmobiel. De route begint in Stavoren en eindigt in Lauwersoog. Onderweg komt u langs leuke dorpjes waar genoeg slaapgelegenheid is, denk hierbij aan Makkum, Harlingen en Delfzijl. Het kustpad leidt u langs de Noordzee en de waddenkust. Wilt u niet de hele route afleggen? Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen een gedeelte van het pad af te leggen.

Meer informatie over uw perfecte scootmobiel?

Voor alle routes geldt dat het plaatselijke VVV kantoor u meer informatie kan verschaffen en/of u een kaart van de omgeving kan meegeven. Wilt u weten welke scootmobiel het best bij uw levensstijl aansluit? Of wilt u uw scootmobiel nog na laten kijken voordat u eropuit trekt? De werknemers van MobiVit voorzien u graag van persoonlijk advies. Neem contact op met MobiVit via het telefoonnummer 0592 421 104 (Assen), 0591 381 651 (Schoonoord), 0528 353 246 (Hoogeveen) of stuur een email naar info@mobivit.nl. Ook is het mogelijk het contactformulier in te vullen. De medewerkers van MobiVit staan u graag te woord!

 

TESTIMONIALS

Gerda van Zijl uit Assen  
"Iedereen wil graag mobiel en vitaal blijven. Met onze hulpmiddelen blijven mensen langer en gemakkelijker zelfstandig en dus onafhankelijk."
 
Gerda van Zijl uit Assen
Henny Janssens uit Westerbork  
"Bij MobiVit hebben ze veel keus en heb ik hele goede voorlichting gehad en als je niet mobiel bent, dan komen ze zelfs bij je thuis! Ik kan het iedereen aanraden"
 
Henny Janssens uit Westerbork

TEAM

             Klaas Schepers: eigenaar    Ko ter veen: eigenaar    Rogier: verkoop Assen    Hans van Loon    Peter van der AaDineke Prinsen

MobiVit staat voor mobiel en vitaal. Wij hebben een groot assortiment aan nieuwe en gebruikte scootmobielen, sta op stoelen, relaxfauteuils, hoog-laag bedden, senioren bankstellen en andere comfortartikelen op voorraad. Hulpmiddelen zijn hierdoor voor iedereen beschikbaar.

 

MobiVit Assen
Zeilmakersstraat 18
T. (0592) 42 11 04
MobiVit Schoonoord
Tramstraat 9
T. (0591) 38 16 51
MobiVit Hoogeveen
Schutstraat 199b
T. (0528) 35 32 46
E. info@mobivit.nl
KVK nummer: 74870165
BTW nummer: 860056508B01

 

    Home     Over ons     Service & diensten     Nieuws     Mobiele showroom     Contact     Sitemap

Voor het laatste nieuws. Lees hier meer!
Lees ook onze blogs of bekijk onze tevreden klanten

MobiVit
top
Locatie Mobivit