neem contact met ons op  0591 381 651  
veilig op pad samen met een scootmobiel afspraak inplannen

Veiligheid scootmobiel 

Veilig op pad met een scootmobiel - MobiVit

Instructie & proefrit

De aanschaf van een scootmobiel kan een heftige stap zijn. Vertrouwt u zichzelf wel met een scootmobiel? Bent u bang dat u de bochten niet scherp genoeg kunt maken? Is de scootmobiel stabiel genoeg? Dit zijn allemaal vragen die in uw hoofd kunnen rond spoken. De veiligheid van een scootmobiel is iets wat u moet ervaren en voelen.  

Goed voorbereid op pad 

Als u een scootmobiel wilt kopen is er de mogelijkheid om vrijblijvend scootmobielles te krijgen. Bij een scootmobielles geeft ons personeel een uitgebreide instructie over de werking van de scootmobiel, rijdt een rondje en laat alle opties en mogelijkheden zien. Op het moment dat u er klaar voor bent om zelf een rondje te rijden kunt u dit bij MobiVit vrijblijvend doen, zowel in één van de fysieke laagdrempelige winkels als even een rondje buiten bij de filialen. Loopt u ergens tegenaan of gaat iets niet goed? Ons deskundige personeel is aanwezig en kan elk moment ingrijpen en extra uitleg geven indien gewenst. Voor ons is het belangrijk dat de toekomstige scootmobielgebruiker de scootmobiel 100% vertrouwt en weet hoe die werkt, zodat onze klant niks overkomt.  

Voorbereid op pad

Inzicht 

Net als met een auto is het belangrijk om inzicht te hebben in het verkeer. Of er nu wordt gereden op het voetpad, fietspad of op de weg inzicht is één van de belangrijkste dingen. Bij de aanschaf van een nieuwe scootmobiel is het altijd even wennen. De meest voorkomende ongelukken zijn dan ook eenzijdig. Dit komt doordat als we ouder worden onze reactie vertraagd en we stoepranden en bochten soms verkeerd inschatten. Een scootmobiel remt automatisch op het moment dat we het gas los laten, als we lekker aan het rondrijden zijn is dit geen probleem, maar op het moment dat we iets verkeerd hebben ingeschat en een noodrem moeten maken zijn we gewend om ergens aan te trekken. Deze functie zit niet op de meeste scootmobielen, waardoor de meest voorkomende ongelukken eenzijdig zijn.  

Belangrijkste verkeersregels 

Op het moment dat u een scootmobiel wilt besturen dient u minimaal 16 jaar oud te zijn. Het is belangrijk dat het verkeer u ziet, op het moment dat het schemerig wordt of het nog schemerig is in de ochtend dient u uw verlichting aan te zetten. Rijd met een scootmobiel altijd rechts en geef uw richting op tijd aan. Op het trottoir mag maximaal 6 km p/u worden gereden en probeer anderen in het verkeer nooit te hinderen.  

Heeft u vragen? Neem contact met ons op ons. 

TESTIMONIALS

Gerda van Zijl uit Assen   
"Iedereen wil graag mobiel en vitaal blijven. Met onze hulpmiddelen blijven mensen langer en gemakkelijker zelfstandig en dus onafhankelijk."
 
Gerda van Zijl uit Assen
Henny Janssens uit Westerbork   
"Bij MobiVit hebben ze veel keus en heb ik hele goede voorlichting gehad en als je niet mobiel bent, dan komen ze zelfs bij je thuis! Ik kan het iedereen aanraden"
 
Henny Janssens uit Westerbork


TEAM

         Eric wessels: verkoop Schoonoord    Klaas Schepers: eigenaar    Ko ter veen: eigenaar    Rogier: verkoop Assen    Hans van Loon

MobiVit staat voor mobiel en vitaal. Wij hebben een groot assortiment aan nieuwe en gebruikte scootmobielen, sta op stoelen, relaxfauteuils, hoog-laag bedden, senioren bankstellen en andere comfortartikelen op voorraad. Hulpmiddelen zijn hierdoor voor iedereen beschikbaar.

 

location icon MobiVit Assen
Zeilmakersstraat 18
T. (0592) 42 11 04
MobiVit Schoonoord
Tramstraat 9
T. (0591) 38 16 51
MobiVit Hoogeveen
Schutstraat 199b
T. (0528) 35 32 46
E. info@mobivit.nl

 

    Home     Over ons     Service & diensten     Nieuws     Mobiele showroom     Contact     Sitemap

Voor het laatste nieuws. Lees hier meer!
Lees ook onze blogs.

MobiVit
top
Locatie Mobivit