Uitleenpunt zorgverzekeringswet


Nieuw - uitleenpunt voor gratis Hulpmiddelen Zorgverzekeringswet.

Mobivit is nu ook een uitleenpunt voor hulpmiddelen
Wij zijn een samenwerking aangegaan met Hulpmiddelenspecialist Kersten.

Per 1 januari 2021 kan men (indien u hiervoor in aanmerking komt) in iedere MobiVit winkel, naast de verkoop en verhuur van bepaalde hulpmiddelen, ook terecht voor het tijdelijk gratis lenen van hulpmiddelen.

Bij een blessure, na een medische ingreep, rondom de bevalling, bij thuisrevalidatie of door ziekte kan het zijn dat u tijdelijk een hulpmiddel nodig heeft.

Wellicht komt u dan in aanmerking voor het gratis lenen van een dergelijk hulpmiddel.

De vergoeding loopt dan via uw zorgverzekeraar.

Kersten heeft contracten met alle zorgverzekeraars, dus ook met die van u.

Op vertoon van uw zorgpas en een geldig legitimatiebewijs kunt u de gratis hulpmiddelen bij één van de MobiVit winkels ophalen.

Hulpmiddelen waaraan u moet denken zijn: badplank, bedheffer, bedleestafel, bedverhogers, dekensteun, douchestoel, glijlaken, lucht-/windring, ondersteek, kinderrolstoel, rolstoel (event. met gipssteun), rugsteun, toiletstoel en toiletverhoger.

Voor het tijdelijk gratis lenen van grotere hulpmiddelen, zoals bedden, matrassen, speciale AD-hulpmiddelen en tilliften kunt u bellen met 088-0009488. Deze artikelen worden door Kersten aan huis bezorgd.

Daarnaast is het mogelijk om bij MobiVit bepaalde hulpmiddelen, die niet door uw zorgverzekering vergoed worden, zoals bijvoorbeeld krukken, rollators en sta-op stoelen, te huren.