neem contact met ons op  0591 381 651  


Waarom zou ik een scootmobiel aanschaffen?

Scootmobiel blog MobiVit

Een scootmobiel is een uitkomst en niet iets waar we tegen aan hoeven te hikken 

ideeHet kan een heftige stap zijn om tot de beslissing te komen dat u een scootmobiel nodig heeft. Op welk moment geeft u toe dat een scootmobiel de uitkomst is?  Veel mensen stellen de aanschaf van een scootmobiel zolang mogelijk uit, maar waarom? Wij hoeven ons er toch niet voor te schamen dat we mobiel willen zijn? Moeten we zoveel mogelijk in huis blijven en afhankelijk willen zijn van anderen? Een scootmobiel is een uitkomst en niet iets waar we tegen aan hoeven te hikken.   

Vanaf welk moment is een scootmobiel aan te raden? 

U zult zich misschien wel afvragen vanaf welk moment ben ik toe aan een scootmobiel? Het besef moment dat een scootmobiel misschien wel iets voor u kan zijn is per persoon verschillend. Bent u een echte natuurliefhebber en gaat u graag wandelen en/of fietsen? Merkt u dat lange afstanden steeds moeilijker worden, waardoor u korter op pad gaat? Of krijgt u steeds meer moeite met boodschappen doen? Wordt bij de supermarkt komen, rondlopen en zwaar bepakt naar huis gaan te vermoeiend, waardoor u vaker naar de winkel gaat om in een kleine hoeveelheden boodschappen te doen? Vanaf deze momenten is een scootmobiel de uitkomst. Waarom zou u dingen laten? Terwijl u met een hulpmiddel die u mobiel maakt niks hoeft te laten en gewoon kunt doen wat u graag wilt? Hoe ouder we worden hoe meer hulpmiddelen we nodig hebben om mobiel te blijven en om optimaal te kunnen genieten van ons leven. 

Welke scootmobiel is geschikt voor u? 

Op het moment dat u erachter bent gekomen dat een scootmobiel een uitkomst is die uw leven een stuk makkelijker maakt omtrent de mobiliteit komt u voor een ander punt te staan. Als u al opzoek bent gegaan naar een scootmobiel of nog van plan bent om opzoek te gaan dan belandt u in een zee van scootmobielen. Welk model is geschikt voor u? Iedereen heeft andere wensen en wil de scootmobiel voor iets anders gebruiken, daarom is het belangrijk om voor uzelf na te gaan: 

Er zijn scootmobielen in alle soorten en maten en voor elk budget. Het is afhankelijk van uw wensen en persoonlijke factoren welk model als beste is.  Als u voor uzelf de bovenstaande punten heeft doorgenomen weet u misschien wel in welke richting u moet gaan zitten. Ook is het een aanrader om het er met uw omgeving over te hebben. Uw omgeving kent u als best en die kan u helpen om voor u eventuele belangrijke punten voor een scootmobiel te bedenken.   

Scootmobielen verschillen in: 

Welke actieradius past bij u? 

De actieradius beantwoord eigenlijk de vraag  hoeveel kilometer u kunt rijden op de accu van een scootmobiel. De actieradius die bij u past is afhankelijk van wat u van plan bent om ermee te doen. Wilt u hem vooral in huis, buitenhuis of voor beide locaties gebruiken? Als u van plan bent om de scootmobiel vooral voor dagjes weg te gebruiken dan is een hoge actieradius aan te raden. Wilt u hem vooral gebruiken in huis en om soms naar de supermarkt te gaan? Dan maakt u ook een verstandige keuze als u kiest voor een scootmobiel met een normale tot lage actieradius. Wat is een normale tot lage actieradius? Een normale tot lage actieradius voor een scootmobiel is 20 km. Dit houdt in dat op het moment dat u 20 km heeft rondgereden u de accu moet opladen. De actieradius is afhankelijk van verschillende factoren. Een scootmobiel is wat dat betreft te vergelijken met een auto. Gaat u super hard rijden dan verbruikt u meer brandstof dan als u op normale snelheid rijdt. Als u met een scootmobiel continu vol gas rijdt dan wordt de actieradius lager. Als u van plan bent om op een scootmobiel te rijden en als u in een constante snelheid rijdt dan behaalt u de hoogste actieradius. 

Welke maximale snelheid past als best bij u? 

Scootmobielen zijn met verschillende maximale snelheden verkrijgbaar. De meeste snelheden zitten rond de 6, 15 of 20 km/u.  Als u Snelheidvooral gebruik wilt maken om in en rondom uw huis en vrijwel alleen op d stoep rijdt dan is een scootmobiel die maximaal 6 km/ u kan voldoende. Aangezien op de stoep scootmobielen volgens de verkeersregels niet harder dan 6 km/u mogen rijden. Wilt u naast uw partner rijden die nog actief op de fiets is? Dan is het fijn dat u uw partner bij kunt houden en is het aan te raden om een scootmobiel te nemen die een maximale snelheid rond de 15 /20 km/u heeft.   

Wilt u een opvouwbare of een vaste scootmobiel? 

Bent u opzoek naar een model die u eenvoudig in de kofferbak kunt plaatsen, een model die u makkelijk mee kunt nemen als u een dagje op pad gaat? Een opvouwbare scootmobiel is klein en compact. Dankzij de grootte is de draaicirkel ideaal voor gebruik binnenhuis of in winkels. Een opvouwbare scootmobiel gaat over het algemeen niet harder dan 6 km per uur. Een vaste scootmobiel daarentegen kan maximaal 20 km/u rijden. De opvouwbare scootmobiel is geschikt voor korte afstanden en heeft een maximale actieradius van 16 km.  

De voordelen van een opvouwbare scootmobiel: 

 De nadelen van een opvouwbare scootmobiel: 

Bent u veel op pad en wilt u uw scootmobiel eenvoudig mee kunnen nemen in de auto of in het vliegtuig? Dan is een opvouwbare scootmobiel iets voor u. Legt u liever veel kilometers af en zit u graag in een comfortabele stoel? Dan kunt u als best voor een vast model gaan 

Wat is het verschil tussen een 3 of 4 wiel scootmobiel? 

Veel mensen die een scootmobiel willen aanschaffen geven standaard hun voorkeur aan een scootmobiel met 4 wielen, maar waarom? Is een scootmobiel met 4 wielen veiliger en stabieler? Er worden regelmatige voorbarige conclusies getrokken, er zit wel een verschil in een 3 of 4 wiel scootmobiel. 

Een scootmobiel met 3 wielen is aan te raden als u opzoek bent naar een model: 

Een scootmobiel met 4 wielen is aan te raden als u opzoek bent naar een model: 

Bent u bang dat u samen met uw scootmobiel omvalt? 

U zult met zowel een 3 als 4 wiel model even 'makkelijk' kunnen omvallen. Als u in volle snelheid rijdt en dan plotseling het stuur omgooit is er net zoals u met de fiets fietst de mogelijkheid dat u omvalt. Het maakt dan geen verschil of u op een scootmobiel met drie of vier wielen rijdt. Het is even veilig. Gaat uw voorkeur uit naar een scootmobiel met 4 wielen, omdat u in uw achterhoofd heeft dat een model met 4 wielen een stuk stabieler op de weg ligt, dan wordt aangeraden om een 4 wiel scootmobiel te kopen. Het gaat er uiteindelijk om dat u zich veilig, comfortabel en mobiel kunt voorzetten.   

Draaicirkel 

De wendbaarheid van een scootmobiel is afhankelijk van de draaicirkel. Misschien vraagt u zich af wat is een draaicirkel? Een draaicirkel is de ruimte die de scootmobiel minimaal nodig heeft om rond te draaien. Als u niet alleen uw scootmobiel buiten wilt gebruiken, maar ook binnen in huis of in diverse winkels dan is het fijn als u de bochten goed kunt maken.  Hoe korter de afstand is tussen de voor- & achterwielen hoe wendbaarder uw scootmobiel is.   

Test altijd een scootmobiel voor u er één aanschaft  

Een scootmobiel kan goede recensies online hebben of een aantrekkelijke prijs, maar wat heeft u aan een model die qua formaat niet bij u aansluit? Een scootmobiel is niet iets wat u 1,2,3 aanschaft. Als u een scootmobiel wilt aanschaffen maak dan altijd een proefrit en kijk dan in de winkel of:  

U koopt een scootmobiel voor uzelf, advies van uw omgeving wordt gewaardeerd, maar uiteindelijk bent u degene die erop moet rijden. Kies daarom altijd het model die als best bij u past en waar u zich veilig en vertrouwd bij voelt.  

Veilig rijden op uw scootmobiel 

Het is altijd even spannend als u voor de eerste keer op een scootmobiel gaat rijden. Hier krijgt u wat tips hoe u veilig en comfortabel kunt rondrijden op uw scootmobiel. Veel mensen die een scootmobiel voor het eerst kopen en jarenlange autorijervaring hebben, gaan er vanuit dat ze in het voordeel zitten. Maar wist u dat een scootmobiel automatisch remt op het moment dat u het gas los laat?  Dit is altijd even wennen. Het is verstandig om voor u begint met rijden om de verkeersregels door te lezen, zodat u weet wat u wel en niet mag.  De allereerste rit kan hartstikke spannend zijn ga daarom samen met iemand op pad. Kent u iemand in uw omgeving die ook rondrijdt op een scootmobiel? Vraag of diegene samen met u een rondje wil rijden. Kijk tijdens het rijden altijd goed om u heen, houd rekening met het verkeer en kijk altijd goed in uw spiegel als u achteruit gaat rijden.  

Haal het optimale uit de  levensduur van uw accu 

Maakt u veel korte ritjes met de scootmobiel? Laad uw accu dan niet direct op na elk ritje, hier wordt de accu namelijk lui van. Het is aan te raden om de accu niet op te laden indien de accu nog niet voor de helft leeg is en laat uw accu nooit half op.  Gaat u uw scootmobiel voor een langere periode niet gebruiken? Dan is het verstandig om minimaal één keer in de maand uw accu op te laden.  

Maak het uzelf zo comfortabel mogelijk 

Als u eenmaal actief aan het rondrijden bent in uw scootmobiel dan kunt u het uzelf nog comfortabeler maken. U kunt door diverse scootmobielaccessoires aanschaffen. Er zijn vele opties mogelijk. Wilt u lekkerder zitten? Koop een zitkussen. Wilt u eenvoudig spullen meenemen als u op pad gaat? Schaf een bagagekoffer, tas of mand aan die gevestigd kan worden aan de scootmobiel. Ervaart u soms een harde wind en heeft u dit liever niet? Sommige scootmobielen hebben de mogelijkheid om een windscherm te monteren. Verneemt u soms licht de drempels in huis als u er overheen rijdt? Er bestaan diverse drempelhulpen in rubber, kunststof en/of metaal. Drempelhulpen zijn in zeer veel maten leverbaar. Gaat uw voorkeur liever uit naar de kleur grijs of zwart?  Er zijn vele mogelijkheden om het u zo comfortabel mogelijk te maken.  
 

TESTIMONIALS

Gerda van Zijl uit Assen  
"Iedereen wil graag mobiel en vitaal blijven. Met onze hulpmiddelen blijven mensen langer en gemakkelijker zelfstandig en dus onafhankelijk."
 
Gerda van Zijl uit Assen
Henny Janssens uit Westerbork  
"Bij MobiVit hebben ze veel keus en heb ik hele goede voorlichting gehad en als je niet mobiel bent, dan komen ze zelfs bij je thuis! Ik kan het iedereen aanraden"
 
Henny Janssens uit Westerbork

TEAM

             Klaas Schepers: eigenaar    Ko ter veen: eigenaar    Rogier: verkoop Assen    Hans van Loon    Peter van der AaDineke Prins

MobiVit staat voor mobiel en vitaal. Wij hebben een groot assortiment aan nieuwe en gebruikte scootmobielen, sta op stoelen, relaxfauteuils, hoog-laag bedden, senioren bankstellen en andere comfortartikelen op voorraad. Hulpmiddelen zijn hierdoor voor iedereen beschikbaar.

 

MobiVit Assen
Zeilmakersstraat 18
T. (0592) 42 11 04
MobiVit Schoonoord
Tramstraat 9
T. (0591) 38 16 51
MobiVit Hoogeveen
Schutstraat 199b
T. (0528) 35 32 46
E. info@mobivit.nl
KVK nummer: 74870165
BTW nummer: 860056508B01

 

    Home     Over ons     Service & diensten     Nieuws     Mobiele showroom     Contact     Sitemap

Voor het laatste nieuws. Lees hier meer!
Lees ook onze blogs of bekijk onze tevreden klanten

MobiVit
top
Locatie Mobivit