neem contact met ons op  0591 381 651  

 

Waarom een rollator?

Gaat het lopen steeds moeizamer? Bent u bang te vallen en voelt u zich misschien onzeker als u geen ondersteuning krijgt tijdens het lopen? Kunt u minder lang staan dan voorheen? Als u zich herkent in één of meer van deze punten, dan kan een rollator een handig hulpmiddel voor u zijn. U ervaart met een rollator ondersteuning en zal merken dat het lopen een stuk beter gaat. Bovendien behoudt u een deel van uw vrijheid en zelfstandigheid, ondanks dat u slecht ter been bent. U gaat weer zelfverzekerd op pad!

Maar welke rollator moet u kiezen? En wat zijn alle voordelen van een rollator?

waarom een rollator

Lichtgewicht of zwaargewicht

Waar rollators vroeger nog redelijk zwaar waren zijn er nu veel modellen lichtgewicht rollators. Door de techniek van de laatste jaren zijn de lichtgewichten net zo stabiel en veilig als de zwaardere rollators. MobiVit verkoopt onder meer een exemplaar met een gewicht vanaf 5,0 kg en een draagvermogen van 150kg. Een ontzettend lichte rollator dus, die nog steeds functioneel is. Door het lichte gewicht van de rollators kunt u ze gemakkelijk zelf tillen en bijvoorbeeld in de kofferbak van de auto leggen.

Buiten of binnen rollator

Als u een rollator voor buiten zoekt is het voor het comfort fijner als hij wat grotere en zachtere wielen heeft. De grote wielen zorgen ervoor dat de rollator makkelijker over bijvoorbeeld minder goede klinkerwegen en onverharde paden gaat en zullen minder snel ‘blokkeren’ tegen een opstaand randje in vergelijking met kleine wielen. Daarnaast zorgen de zachte wielen voor meer demping zodat u geen last krijgt van uw polsen of rug. Dus maakt u graag een lekkere wandeling, dan zijn extra grote en zachte wielen een aanrader.

Rollators voor buiten zijn voorzien van een zitje en een boodschappenmand. Ze kunnen ook gewoon binnen gebruikt worden, maar met name de types met extra grote voorwielen belemmeren uiteraard de draaimogelijkheden in huis.

Rollators voor binnen zijn lichter, wendbaarder en hebben een dienblad om uw eten of drinken op te zetten. In tegenstelling tot exemplaren voor buiten hebben ze drie harde, lichte en kleine wielen. De  driewieler is kleiner en wendbaarder dan de vierwieler. Aan de andere kant is hij duidelijk minder stabiel, wat hem voor ongelijke ondergronden of drempels minder geschikt maakt.Ook als u veel steunt op de rollator tijdens het lopen is een driewiel rollator absoluut af te raden.

Een binnenrollator is vanwege zijn constructie echt bedoeld voor binnen en daarom raden wij het voor uw eigen veiligheid af om met een 3-wiel binnenrollator naar buiten te gaan.

Veilig op pad met een rollator

Bij verschillende van onze rollators krijgt u een gratis rugband voor meer comfort. Bij andere rollators kunt u deze als accessoire erbij kopen. De rugband op een rollator is niet echt geschikt om er tegen aan te leunen. In principe zorgt de rugband ervoor dat u niet te ver achterop de rollator gaat zitten en niet bang hoeft te zijn om achterover te vallen.

Pak uw rust

Een groot voordeel van een rollator is dat u gemakkelijk even kan uitrusten tijdens een wandeling om bijvoorbeeld een sociaal praatje te maken met de buurvrouw. Vrijwel alle buiten rollators beschikken namelijk over een zitje.  Let er wel op dat u de rollator op de rem zet voordat u gaat zitten!

rollator blog

Uw rollator opvouwen

De rollators van tegenwoordig zijn eenvoudig op te vouwen. Dit kan op twee verschillende manieren:

De meeste moderne rollators zijn tegenwoordig voorzien van een kruisframe, waardoor die eenvoudig met één hand zijn op te vouwen. Het kruisframe is zo gemaakt dat het bijna al het werk voor u doet bij het in en uit klappen. Bij een standaardframe is er vaak nog een tweede hand nodig. U moet namelijk eerst het dienblad en het mandje verwijderen voordat u de rollator kan inklappen.

De rollator goed afstellen

Het is belangrijk dat u de rollator goed afstelt op uw lichaamslengte. Voor een goede loophouding is het belangrijk dat u uw tijd neemt bij het afstellen. Met de volgende instructies stelt u uw rollator eenvoudig af op uw persoonlijke wensen.

  1. Ga zo recht mogelijk achter uw rollator staan.
  2. Houd uw armen straks langs uw lichaam.
  3. Als vuistregel gebruiken we dat de handvatten op horlogehoogte moeten zitten.
  4. Stel de handvatten op de juiste hoogte af.
  5. Draai of klik de verstelvergrendeling los en schuif de stang op de juiste hoogte.
  6. Draai of klik de vergrendeling nu weer goed vast.
  7. Uw rollator is nu op de juiste hoogte afgesteld.

Interesse in een rollator?

Bent u overtuigd van het nut van een rollator en wilt u graag één aanschaffen? Wij verkopen verschillende modellen voor zowel binnen als buiten gebruik. Dankzij de uiteenlopende modellen is er voor iedereen wel een geschikt model in één van onze drie fysieke winkels te vinden.

Bekijk ons aanbod alvast op onze site. En vergeet ook niet om over eventuele accessoires na te denken.

Inruilen

Heeft u reeds een rollator maar denkt u erover om deze in te ruilen?

Wij van MobiVit geven u € 50,-- inruil voor uw ‘oude’ rollator bij aanschaf van een nieuwe. Uw rollator schenken wij aan een goed doel. Afgelopen jaren zijn er rollators gegaan naar Roemenië, Polen en naar Het Leger des Heils.

TESTIMONIALS

Gerda van Zijl uit Assen  
"Iedereen wil graag mobiel en vitaal blijven. Met onze hulpmiddelen blijven mensen langer en gemakkelijker zelfstandig en dus onafhankelijk."
 
Gerda van Zijl uit Assen
Henny Janssens uit Westerbork  
"Bij MobiVit hebben ze veel keus en heb ik hele goede voorlichting gehad en als je niet mobiel bent, dan komen ze zelfs bij je thuis! Ik kan het iedereen aanraden"
 
Henny Janssens uit Westerbork

TEAM

             Klaas Schepers: eigenaar    Ko ter veen: eigenaar    Rogier: verkoop Assen    Hans van Loon    Peter van der AaDineke Prins

MobiVit staat voor mobiel en vitaal. Wij hebben een groot assortiment aan nieuwe en gebruikte scootmobielen, sta op stoelen, relaxfauteuils, hoog-laag bedden, senioren bankstellen en andere comfortartikelen op voorraad. Hulpmiddelen zijn hierdoor voor iedereen beschikbaar.

 

MobiVit Assen
Zeilmakersstraat 18
T. (0592) 42 11 04
MobiVit Schoonoord
Tramstraat 9
T. (0591) 38 16 51
MobiVit Hoogeveen
Schutstraat 199b
T. (0528) 35 32 46
E. info@mobivit.nl
KVK nummer: 74870165
BTW nummer: 860056508B01

 

    Home     Over ons     Service & diensten     Nieuws     Mobiele showroom     Contact     Sitemap

Voor het laatste nieuws. Lees hier meer!
Lees ook onze blogs of bekijk onze tevreden klanten

MobiVit
top
Locatie Mobivit