neem contact met ons op  0591 381 651  

 

Vier tips voor het onderhouden van uw scootmobiel

Een goed onderhouden scootmobiel zorgt voor langer rijplezier. Natuurlijk kunt u bij ons een onderhoudscontract afsluiten wanneer u een scootmobiel koopt, en dus het grote onderhoud uitbesteden, maar door het opvolgen van de 4 onderstaande tips draagt u zelf ook uw steentje bij!

1. Een grondige onderhoudscheck door een deskundige

De temperaturen stijgen, de bloemen staan weer in bloei en dat betekent waarschijnlijk dat u uw scootmobiel weer vaker gaat gebruiken. Lekker een rondje rijden door de provincie. Heeft u uw scootmobiel in de wintermaanden alleen gebruikt om korte afstanden te overbruggen, maar gaat u er nu met de zomerse temperaturen weer vaker op uit? Of heeft u uw scootmobiel de hele winterperiode niet gebruikt?

Het is hoe dan ook verstandig om hem eens per jaar een grote onderhoudsbeurt te geven. Laat deze grote onderhoudscheck aan een deskundige over. De deskundige controleert onder andere de conditie van de accu, de werking van de software, de motorrem, de elektrische onderdelen en de mechanische staat van uw scootmobiel.

2. Controleer de bandenspanning

Of het gaat om een fiets, een auto of een scootmobiel: iedere band dient regelmatig gecontroleerd te worden op bandenspanning. Dit klein onderhoud kunt u eenvoudig zelf uitvoeren. Is de band te zacht, dan dient deze opgepompt te worden.

Wanneer u dit niet regelmatig doet, loopt u de kans op meer slijtage en zelfs een lekke band. Een ander nadeel van zachte banden is dat u minder efficiënt rijdt en de accu van uw scootmobiel meer wordt belast waardoor u minder ver kunt rijden op een volle accu. Dit is niet wat u wilt als u er een middagje op uit bent.

onderhoud scootmobiel tips

3. Licht, reinheid en regelmaat

De verlichting van uw scootmobiel is natuurlijk ontzettend belangrijk. Zonder licht bent u in het donker of de schemer niet (of minder goed) zichtbaar voor uw mede-weggebruikers. Controleer daarom regelmatig uw verlichting.

Bent u goed zichtbaar, dan wilt u ook een beetje goed voor de dag komen. Een ritje door de frisse buitenlucht kan ervoor zorgen dat uw scootmobiel vies wordt. Reinig hem daarom regelmatig. Doe dit met een vochtige doek en gebruik geen chemische reinigingsmiddelen. Dit kan namelijk de lak aantasten.

4. Gebruik uw scootmobiel volgens de voorschriften

Behandelt u uw scootmobiel goed en voert u regelmatig kleine onderhoudswerkzaamheden uit, dan gaat uw vervoersmiddel lang mee. Door uw scootmobiel binnen te stallen, beschermt u deze tegen weersinvloeden. Bekijk tevens hoe en hoe lang u de accu het beste op kunt laden. Wanneer u uw accu op een onjuiste manier oplaadt of te lang niet oplaadt, kan deze namelijk stuk gaan. Voor de juiste manier van laden kunt u te allen tijde één van de vestigingen van MobiVit bellen, wij leggen het u graag uit.

Voer regelmatig het hierboven genoemde klein onderhoud zelf uit, dan heeft u gegarandeerd langer plezier van uw scootmobiel en kunt u heerlijke ritten door de natuur blijven maken.

TESTIMONIALS

Gerda van Zijl uit Assen  
"Iedereen wil graag mobiel en vitaal blijven. Met onze hulpmiddelen blijven mensen langer en gemakkelijker zelfstandig en dus onafhankelijk."
 
Gerda van Zijl uit Assen
Henny Janssens uit Westerbork  
"Bij MobiVit hebben ze veel keus en heb ik hele goede voorlichting gehad en als je niet mobiel bent, dan komen ze zelfs bij je thuis! Ik kan het iedereen aanraden"
 
Henny Janssens uit Westerbork

TEAM

             Klaas Schepers: eigenaar    Ko ter veen: eigenaar    Rogier: verkoop Assen    Hans van Loon    Peter van der AaDineke Prinsen

MobiVit staat voor mobiel en vitaal. Wij hebben een groot assortiment aan nieuwe en gebruikte scootmobielen, sta op stoelen, relaxfauteuils, hoog-laag bedden, senioren bankstellen en andere comfortartikelen op voorraad. Hulpmiddelen zijn hierdoor voor iedereen beschikbaar.

 

MobiVit Assen
Zeilmakersstraat 18
T. (0592) 42 11 04
MobiVit Schoonoord
Tramstraat 9
T. (0591) 38 16 51
MobiVit Hoogeveen
Schutstraat 199b
T. (0528) 35 32 46
E. info@mobivit.nl
KVK nummer: 74870165
BTW nummer: 860056508B01

 

    Home     Over ons     Service & diensten     Nieuws     Mobiele showroom     Contact     Sitemap

Voor het laatste nieuws. Lees hier meer!
Lees ook onze blogs of bekijk onze tevreden klanten

MobiVit
top
Locatie Mobivit