neem contact met ons op  0591 381 651  

 

Moet ik een driewiel of een vierwiel scootmobiel kopen?

Bent u niet meer zo mobiel, maar wilt u wel graag nog overal heen kunnen? Dan is een drie- of vierwiel scootmobiel van Mobivit dé oplossing. Een scootmobiel kan u overal heen brengen en hierdoor bent u niet meer afhankelijk van anderen. We zien niet alleen steeds meer scootmobielen door de vernieuwde wetgeving, ook door de vergrijzing neemt het gebruik van scootmobielen toe. Een scootmobiel is een driewielige of vierwielige scooter met elektrische aandrijving. Beide typen hebben hun eigen voor- en nadelen. Bent u er nog niet uit of u een drie- of vierwielige exemplaar wilt? Lees dan gauw deze blog en u weet wat u wil.

Een driewiel scootmobiel

Een driewiel scootmobiel heeft twee wielen achteraan en één wiel vooraan. U zult op het eerste gezicht natuurlijk denken dat de vierwielige scootmobiel dan stabieler is dan een driewielig exemplaar. Dit is echter niet het geval. Het zwaartepunt is voornamelijk belangrijk bij de stabiliteit voor een scootmobiel. Het zwaartepunt bevindt zich bij beide scootmobielen tussen de achterwielen. Verder zitten zowel aan de driewielige als aan de vierwielige scootmobiel voor- en nadelen verbonden. In deze blog zetten we voor beide deze punten op een rijtje, zodat de keus voor u makkelijker wordt. 

breeze c s in park small

De voordelen van een driewiel scootmobiel

Waarom zou u kiezen voor een driewiel scootmobiel? Het eerste grote voordeel is dat een driewieler een kleine draaicirkel heeft. Het wordt dus eenvoudiger om te bewegen met uw scootmobiel in krappe ruimtes. Aangezien een driewiel scootmobiel maar één wiel vooraan heeft, biedt deze meer beenruimte. U kunt nu ook uw voeten naast het voorwiel zetten. Daarnaast is de besturing van een driewieler lichter dan de besturing van een vierwieler. Dit komt omdat er maar één bestuurd wiel contact heeft met de weg. Voor mensen met minder spierkracht in hun armen kan dit dus een groot voordeel zijn. Bovendien zijn driewiel scootmobielen goedkoper in aanschaf dan vierwiel scootmobielen.

De nadelen van een driewiel scootmobiel

De driewiel scootmobiel ziet er wat minder leuk uit dan zijn vierwielige broer. Als u veel waarde hecht aan het design van een scootmobiel kan dit eventueel een nadeel zijn. Een driewiel scootmobiel is lichter, dus bij het nemen van scherpe bochten moet u oppassen. Neem voor de zekerheid gas terug.  

Een vierwiel scootmobiel

De vierwiel scootmobiel heeft twee wielen achteraan en twee wielen vooraan. Hecht u veel waarde aan het gevoel van veiligheid? Dan is een vierwieler voor u weggelegd. Doordat deze scootmobiel vier wielen heeft geeft dit u het gevoel van optimale veiligheid. Ook voelt hij stabieler aan bij het maken van bochten, bij niveauverschillen en bij oneffen terrein. Heeft u problemen met uw gewicht? Dan is het waarschijnlijk verstandig om te kiezen voor een vierwiel scootmobiel, aangezien deze meer stabiliteit biedt. Over het algemeen biedt een exemplaar met vier wielen dus meer comfort.

Tenslotte zijn langere afstanden makkelijker te rijden met een vierwiel scootmobiel, doordat u koersvast kunt rijden. Met dit type worden ook hogere snelheden gehaald dan met de driewielige scootmobiel.

Nadelen van een vierwiel scootmobiel

Het nadeel van een vierwiel scootmobiel is dat deze een grotere draaicirkel heeft, hierdoor is het moeilijker om te bewegen in kleinere ruimtes. Ook stuurt hij zwaarder, vanwege de vier wielen die voor wrijving zorgen. Door de twee wielen vooraan heeft u minder beenruimte. Daarnaast is dit type scootmobiel duurder.   

Keuze maken

Er is geen definitief antwoord op de vraag welke van de twee types scootmobielen beter is. Beide gaan u helpen om van A naar B te gaan. Er zijn veel aspecten aan scootmobielen verbonden. Woont u in een drukke stad? Dan biedt een driewiel scootmobiel meer voordelen. Maar woont u in een dorp waar het niet al te druk is? Dan zal de keuze voor een exemplaar met vier wielen sneller gemaakt worden.

De perfecte scootmobiel voor u bij Mobivit

Wij hebben een erg groot assortiment aan drie- en vierwiel scootmobielen. Bij ons is er dus een ruime keuze. Een scootmobiel aanschaffen is een behoorlijke investering. U wilt hierover dus goed advies krijgen. Bij Mobivit staat service hoog in het vaandel. Wij verzekeren u van een eerlijke prijs en een zorgeloos gebruik. Wij helpen u met het kiezen van de juiste scootmobiel die bij u past. Met de scootmobielen van Mobivit rijdt u comfortabel en veilig over de weg!

TESTIMONIALS

Gerda van Zijl uit Assen  
"Iedereen wil graag mobiel en vitaal blijven. Met onze hulpmiddelen blijven mensen langer en gemakkelijker zelfstandig en dus onafhankelijk."
 
Gerda van Zijl uit Assen
Henny Janssens uit Westerbork  
"Bij MobiVit hebben ze veel keus en heb ik hele goede voorlichting gehad en als je niet mobiel bent, dan komen ze zelfs bij je thuis! Ik kan het iedereen aanraden"
 
Henny Janssens uit Westerbork

TEAM

             Klaas Schepers: eigenaar    Ko ter veen: eigenaar    Rogier: verkoop Assen    Hans van Loon    Peter van der AaDineke Prins

MobiVit staat voor mobiel en vitaal. Wij hebben een groot assortiment aan nieuwe en gebruikte scootmobielen, sta op stoelen, relaxfauteuils, hoog-laag bedden, senioren bankstellen en andere comfortartikelen op voorraad. Hulpmiddelen zijn hierdoor voor iedereen beschikbaar.

 

MobiVit Assen
Zeilmakersstraat 18
T. (0592) 42 11 04
MobiVit Schoonoord
Tramstraat 9
T. (0591) 38 16 51
MobiVit Hoogeveen
Schutstraat 199b
T. (0528) 35 32 46
E. info@mobivit.nl
KVK nummer: 74870165
BTW nummer: 860056508B01

 

    Home     Over ons     Service & diensten     Nieuws     Mobiele showroom     Contact     Sitemap

Voor het laatste nieuws. Lees hier meer!
Lees ook onze blogs of bekijk onze tevreden klanten

MobiVit
top
Locatie Mobivit